Kurka – Pieprznik jadalny Cantharellus cibarius - grzybnia 10g Mycelium Zobacz większe

Kurka – Pieprznik jadalny Cantharellus cibarius - grzybnia 10g Mycelium

Kurka jest cenionym i chętnie zbieranym grzybem jadalnym (aromatyczny składnik farszu, sosów). Znaleźć go można w lasach iglastych i mieszanych, zwłaszcza pod świerkami.

25,00 zł brutto

5000 Przedmioty

Stan: Do wyczerpania zapasów

Opis Kurka – Pieprznik jadalny Cantharellus cibarius - grzybnia 10g Mycelium

Dostępne opakowania 10g

Więcej informacji

Grzybnię aplikuje się od połowy kwietnia do października wykopując przy pniach drzew iglastych otwory o średnicy ok 30cm i głębokości 15cm - 3 otwory wokół jednego drzewa. Po wypełnieniu otworów podłożem ogrodniczym (z dużą zawartością torfu i domieszką trocin z drzew iglastych) należy wsypać do każdego po 3g grzybni kurki, następnie przysypać podłożem, mocno ubić i podlać. Grzybnia po rozrośnięciu może owocować w pierwszym lub drugim roku po posadzeniu, przez okres do 3-4 lat.

Opinie

No customer comments for the moment.

Napisz opinię

Kurka – Pieprznik jadalny Cantharellus cibarius - grzybnia 10g Mycelium

Kurka – Pieprznik jadalny Cantharellus cibarius - grzybnia 10g Mycelium

Kurka jest cenionym i chętnie zbieranym grzybem jadalnym (aromatyczny składnik farszu, sosów). Znaleźć go można w lasach iglastych i mieszanych, zwłaszcza pod świerkami.

Napisz opinię